Kurssit

Bli aktieplacerare på en dag! (webbinarium)


Aika
17.9.2022 - 17.9.2022

Ajankohdat:
la: 09.00+-+16.30
Hinta
95.00 €

Ilmoittautuminen


Kurssitiedot

Oppiaine
Osakesäästäminen
Paikka
Nätbaserad kurs
Viimeinen ilmoittautuminen
6.9.2022
Luennoitsija
Opettaja Avoin
Sisältö

I den här kursen får du lära dig de centrala begreppen som du behöver kunna då du placerar i aktier. Efter en inspiration om vad aktieplacerande handlar om får du lära dig om aktieserier, aktiestocken, hur du agerar i en emission, vad en split betyder och hur aktierna avkastar både via värdestegring och dividend. Allt man behöver känna till då man placerar i aktier, men inget man behöver som fondplacerare…

Därifrån fördjupar vi oss i aktiehandel, det sker en hel del på börsen som vi inte ser, men som vi behöver känna till. Ska man förresten placera via värdeandelskonto eller aktiesparkonto? Vad är skillnaden?

Då du står inför valet av aktier behöver du kunna jämföra olika börsbolag mot varandra. Kursens tredje tema är de centrala nyckeltalen som hjälper dig att se hur bolagen är värderade, dvs är de billiga eller dyra. Sammanlagt går vi igenom sex centrala nyckeltal; P/E, P/B, P/S, dividendavkastning, ROE och gearing. Tillsammans bildar de en helhet som beskriver både värdering och kvalitet.

I sista delen får du matnyttiga tips om hur du kan tänka då du bygger upp din portfölj så att risken hålls i schack. Du får lära dig ett enkelt men synnerligen effektivt sätt att följa upp dina placeringar. Dessutom får du lära dig vad det är som driver aktiekurserna och varifrån du hittar relevant information.

Så häng med på en resa i aktieplacerandets fascinerande värld och bli aktieplacerare på en dag!


  • En kurs ordnas i samarbete med Mellersta österbottens sommaruniversitet
  • Målgrupp

Kursen riktar sig till såväl nybörjare som placerare som redan ägt aktier en tid och vill förstärka sitt kunnande! Inga förhandskunskaper nödvändiga! Samtliga termer förklaras på ett enkelt och jordnära sätt. Allt vi går igenom kan omsättas i praktiken, vi använder rikligt med exempel.

Utbildare

Svenne Holmström är ett proffs inom placeringsvärlden. Han arbetade främst med placeringar under sina 16 år inom bankvärlden bl.a. som placeringsexpert och försäljningsdirektör. Sedan 2017 då han grundade sitt företag Ghost Investor har han coachat och utbildat över 7.000 personer inom spara och placera med utmärkt feedback. Svenne är också en erfaren aktieplacerare. Han har placerat i aktier och fonder mm, i över 20 år och har mycket god touch på hur marknaden fungerar och vilka saker som verkligen har betydelse.

Kombinationen av ett starkt kunnande kombinerat med lång egen erfarenhet som aktiv placerare skapar förutom trovärdighet även ett djup i utbildningen. Svenne har en förmåga att inspirera och förklara på ett enkelt och lätt överskådligt sätt. Svåra teorier blir lätta att greppa på det sätt han presenterar dem. Det är lätt att följa föreläsningarna och man känner sig alltid välkommen.

Kursprogram

Kursen ordnas som en Online kurs, lördagen den 17.9.2022 kl 9-16 + fri diskussion enligt tidtabellen nedan:

Kl 9:00 – 10:30
Hur är det att placera i aktier och vad borde man veta?
Kl 10:30 – 10:40
paus
Kl 10:40 – 12:10
Hur handlar man med börsaktier och vad händer på börsen?
Kl 12:10 – 12:50
lunchpaus
Kl 12:50 – 14:20
Hur prissätts bolagen, värdering genom centrala nyckeltal
Kl 14:20 – 14:30
paus
Kl 14:30 – 16:00
Hur följa upp och förvalta portföljen, varifrån information?
Kl 16:00
Fri diskussion samt Q&A (spelas ej in)

Kursinfo   

Vi använder Zoom webinarverktyget som är mycket lätt att använda. Du får en länk till din e-post med övrig kursinfo. Klicka på länken i e-posten så är du med. Svårare än så är det inte. Du kan när som helst ställa frågor och kommentera i chatten. Föreläsaren svarar muntligen på alla frågor. Efter det officiella programmet följer fri diskussion för de som vill. Kursen spelas in förutom den fria diskussionen och deltagarna kan återgå till materialet fritt fram till 31.12.2022. Chatloggen sparas inte heller.

Avgift

95 € 

Tilläggsinformation

Utbildningsplanerare Sanna Heinoja sanna.heinoja@kpkesayliopisto.fi,  tel.: 040 680 2993

Utbildingplanerare Elvira Kurmaeva, elvira.kurmaeva@vaasankesayliopisto.fi, tel.: 044 754 5780