Kurssit

Uudet lukutaidot -työpaja opettajille


Aika
5.9.2022 - 21.9.2022

Hinta
90.00 €

Ilmoittautuminen


Kurssitiedot

Oppiaine
Kasvatus-, opetus- ja ohjaustyö
Paikka
Verkkokurssi
Viimeinen ilmoittautuminen
26.8.2022
Luennoitsija
Opettaja Avoin
Sisältö

Tule koulutukseen ja saa ideoita ja inspiraatiota medialukutaidon, tieto- ja viestintäteknologisten taitojen sekä ohjelmointiosaamisen opetukseen!

Työpajoissa perehdytään Uudet lukutaidot -kehittämisohjelmassa laadittuihin tvt-taitojen, ohjelmointiosaamisen ja medialukutaidon osaamiskuvauksiin, materiaaleihin ja käytännön toimintaan, jolla suositeltu osaamistaso saavutetaan.

Jokainen koulutuskerta sisältää yhden osaamiskuvausten osa-alueen. Nämä osaamiskuvaukset käydään pääpiirteittäin läpi, koulutuksessa keskitytään erityisesti erilaisiin toimintamalleihin ja harjoituksiin, jolla kyseinen osaamistaso voidaan saavuttaa.

Koulutuksen aikana osallistujat pääsevät kokeilemaan ja suunnittelemaan erilaisia aiheeseen liittyviä tehtäviä. Heille myös esitellään käytännössä toteutettuja eri oppiaineisiin sopivia projekteja ja erilaisia tapoja integroida osaamiskuvausten mukaista toimintaa osaksi luokkahuoneen arkea. Koulutuksen aikana käydään läpi myös ohjelmassa tuotettuja tukimateriaaleja ja niiden hyödyntämistä osana opetusta. Osa esitellyistä toteutuksista sopii nopeasti toteutettavaksi pienillä resursseilla ja osa vaatii useamman oppitunnin käyttämisen.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

  • Koulutus toteutetaan Kymenlaakson kesäyliopiston kanssa. 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille.

Kouluttaja

KM, FM Jukka Lehtoranta. Luokanopettaja ja tietotekniikan aineenopettaja Jukka Lehtoranta on kokenut opettajien täydennyskouluttaja. Jukan koulutuksissa painottuvat OPS-lähtöisyys ja asioiden vieminen käytäntöön.

Paikka

Koulutus pidetään verkossa ( Zoom-videoneuvotteluvälineellä)

Koulutuksen aikataulu

ma 5.9.2022 klo 14–16
ti 13.9.2022 klo 14–16
ke 21.9.2022 klo 14–16

Maksut

90 €

Lisätietoja

Koulutussuunnittelija Maija Mikkilä, puh 044 556 5832, maija.mikkila@kymenlaakso.fi

Koulutussuunnittelija Elvira Kurmaeva, puh. 044 754 5783,  elvira.kurmaeva@vaasankesayliopisto.fi