Kurssit

2019 kevään ja kesän koulutustarjonta täydentyy vielä alkuvuodesta. Lisää kursseja siis tulossa!

(päiv. 8.1.2019)
TRE®–stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi


Aika
20.3.2019 - 20.3.2019

Ajankohdat:
ke: 12.15-15.45
Hinta
155.00 €

Ilmoittautuminen


Kurssitiedot

Oppiaine
Hyvinvointi ja liikunta
Paikka
Vaasa
Viimeinen ilmoittautuminen
27.2.2019
Luennoitsija
Rentoutusohjaaja, TRE-ohjaaja, psyykkinen valmentaja Satu Pusa
Sisältö
TRE (Tension/Stress Releasing Exercises) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon biologiseen palautumiskykyyn. Helppojen fyysisten liikkeiden sarja aktivoi kehon luontaisen rentoutumis-reaktion (tärinän/värinän) ja harjoitus purkaa lihaksiston ja autonomisen hermoston ylijännitystiloja.
 
Kurssilla opit:
-TRE-stressinpurkuliikkeet itsellesi sovellettuna
-stressireaktioiden synty ja purkaminen/palautuminen
-ohjeet TRE:n itsenäiseen harjoitteluun ja itsesäätelyyn (ei menetelmän ohjaamiseksi muille)
-kurssin jälkeisen itsenäisen harjoittelun etätukimahdollisuus
 
Palautumistärinä pohjautuu autonomisen hermoston stressireaktioon ja nisäkkäille ominaiseen kykyyn purkaa stressihormonia ja palautua ylikuormituksesta vapinarefleksin kautta. Harjoittelu tehostaa stressistä palautumista, rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia sekä vaikuttaa aivoihin lisäämällä levollisuutta, kehotietoisuutta ja vahvistamalla kykyä olla läsnä. Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli.
 
TRE on kehon liikkeistä koostuva, helposti omaksuttava stressin itsepurkumenetelmä. Harjoittelu ei edellytä liikunnallisia taitoja tai hyvää fyysistä kuntoa, normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila riittää. Harjoitussarjaa voidaan soveltaa yksilöllisesti mm. kehon liike- tai kipurajoitteiden vuoksi. Harjoituksia ei silti suositella aloitettavaksi vakavasta sairaudesta toipumisen tai raskauden aikana.
Pitkäaikainen, elimistöä kuormittava stressi pitää yllä uuvuttavaa taistele–pakene–jähmety -kierrettä, joka pitää meitä jatkuvassa hälytystilassa. Korostunut ylivalppaus häiritsee lukuisin tavoin hermojärjestelmäämme aktivoiden sairauksia, yliherkistymistä ja ylireagointia. TRE käynnistää elimistössäsi luontaisen palautumisprosessin lempeästi ja hämmästyttävän yksinkertaisesti.
 

Videoesite

Lisää tietoa TRE-menetelmästä saa katsomalla David Bercelin videon. David Berceli on TRE:n kehittäjä, amerikkalainen tohtori, kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija. Hän on kehittänyt ja opettanut TRE-metodia yli 20 vuoden ajan.

Tavoitteet

Kurssilla opit TRE-liikkeet ja saat valmiuksia käsitellä mm. työstressiäsi tai jännitystiloja voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu työhyvinvointikurssiksi sekä kaikille ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa.
Kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa.

Muuta

Ota mukaan jumppa-alusta, pieni päänalunen sekä vesipullo. Pukeudu rennosti ja joustavasti. Varaa mukaan myös neule tms., rentouduttuasi lattialla olo voi tuntua vilpoisalta!

Voit myös tutustua etukäteen aiheeseen "Vahvat ne vapisee eikä heikot – tärise stressi pois!" -kirjan avulla (julkaistaan 4.10.), lisätietoja: https://www.tyys.fi/Vahvat-ne-vapisee-eikae-heikot-Satu-Pusa

 

Aikataulu & Maksut


Aika

ke 20.03.2019 klo 12.15-15.45

Maksut

155€ 
Voit maksaa maksun verkkomaksuna ilmoittautuessasi. Jos laskun maksaja on muu kuin osallistuja, esimerkiksi yritys tai työnantaja, voit ohittaa maksun sulkemalla selaimen ilmoittautumisen jälkeen. Tällöin lasku lähetetään postitse antamaasi laskutusosoitteeseen.

 

Lisätiedot


Vaasan kesäyliopisto
Marjo Ketonen, koulutussuunnittelija
marjo.ketonen@vaasankesayliopisto.fi
puh. 044 754 5780