Kurssit

Apple iPad-tabletti käyttöön


Aika
19.3.2020 - 26.3.2020

Ajankohdat:
to: 16.00-18.00

Kurssitiedot

Oppiaine
Maksuttomat tietotekniikkakurssit senioreille
Paikka
Vaasa-opisto, Raastuvankatu 31, 65100 Vaasa
Viimeinen ilmoittautuminen
17.3.2020
Luennoitsija
Jyrki Leppilahti
Sisältö

HUOM Geronet tietotekniikkakurssit senioreille keskeytetään loppukevääksi ja siirretään alkukesälle tai syksylle, tilanteen mukaan.
Perusteluna on riskiryhmään kuuluvien osallistujien turvaaminen koronariskiltä. Ilmoitamme heti, kun kurssien uusi aikataulu on selvillä.

Kurssin aikana opiskelijat tutustuvat oman Apple iPad-tabletin käyttöön ja iOS-käyttöjärjestelmään. Kurssilla käydään läpi seuraavat asiat:

1 koulutuspäivä

 - tabletin käyttöönotto ja sen liittäminen verkkoon
 - aloitusnäytön ja asetuksien muokkaaminen
 - tabletin suojaus ja tietojen tallennus, varmuuskopiointi, yleistä tietoturva-asiaa
 - kamera, kuvat ja niiden käsittely
 - kurssilaisia kiinnostavia muita asioita

2 koulutuspäivä

 - uusia hyötyohjelmia App Store kaupasta – niiden lataaminen, käyttö ja poisto
 - tabletin ohjelmien ja ominaisuuksien käyttäminen tehokkaasti
 - kurssilaisia kiinnostavia muita asioita

Kurssilaisella tulee olla oma Apple iPad -tabletti mukana, jotta koulutuksesta saa kunnon hyödyn. Voit myös vapaasti osallistua koulutukseen kuunteluoppilaana, mikäli vielä harkitset Apple iPad -tabletin hankintaa, tai koet mukavalta oppia uutta.

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu erityisesti ikäihmisille, mutta ikärajoja osallistumisille ei aseteta. Aiempaa käyttökokemusta älypuhelimista ei tarvitse olla, joten kurssi sopii hyvin sekä vasta-alkajille että ihmisille, jotka ovat käyttäneet laitetta, mutta haluavat oppia sen käytön paremmin.

Opettaja

Jyrki Leppilahti

Vertaistukiapu

Jokaisella oppikerralla on myös mukana yksi tai useampi Geronet-tutori. He toimivat opettajan apuna tietotekniikkakursseilla, tukevat opiskelijaa selviytymään ongelmatilanteissa ja opiskelemaan rauhassa ja omassa tahdissa. Tutorit ovat valmiina auttamaan opetustilanteessa, jos opiskelija pyytää apua. Mikäli kurssi sisältää itsenäistä harjoittelua tai työpajoja pienissä ryhmissä, tutorit voivat toimia sekä henkilökohtaisena avustajana että ryhmän vetäjänä.

Maksu

Kaikki Geronet-digitaitokurssit ovat ilmaisia ja avoimia kaikille. Hanketta rahoittaa Opetushallitus. Tervetuloa!

Lisätietoja

Ilmaiset ja avoimet digitaitoja kehittävät Geronet- kurssit kuuluvat valtakunnalliseen Geronet-hankkeeseen, jonka tavoitteena on luoda tutoroinnin ja koulutusten verkosto, joka perustuu aitoon vertaisohjaukseen ja ikääntyville mahdollisimman miellyttäviin oppimistilanteisiin. Mallissa koulutetaan tutoreita, jotka ovat mukana ikääntyville järjestettävillä digitaitoja kehittävillä kursseilla. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Aikataulu ja paikka


to 19.03.2020 klo 16.00-18.00

to 26.03.2020 klo 16.00-18.00

Paikka

Vaasa Opisto (Raastuvankatu 31, Vaasa), luokka 215

Lisätiedot


Elvira Kurmaeva       
elvira.kurmaeva@vaasankesayliopisto.fi
044 754 5783