Kurser

 

Hyvää suomea työpaikalla


Tidpunkt
5.2.2020 - 1.4.2020

Tidpunkter:
ke: 17.00-19.30
Pris
125.00 €

Anmälan


Kursinformation

Ämne
Finska
Utrymme
Vaasan yliopisto
Sista anmälningsdatum
29.1.2020
Föreläsare
FM Marjut Männistö
Innehåll

Oletko opiskellut suomea jo muutaman vuoden? Oletko jo käynyt jokaisella perustason kurssilla? Käytätkö paljon suomen kieltä työssäsi?

Mutta tuntuuko sinusta, että pitäisi vielä edelleen parantaa ja kehittää kielitaitoa? Tunnetko itsesi joskus epävarmaksi, kun pitäisi vastata puhelimeen, sähköposteihin, käsitellä virallisia asiakirjoja, osallistua kokoukseen, palaveriin tai tehdä esittely kollegoille?

Ajattelitko, että sanavarastosi ei ole vielä riittävän laaja, käyttämäsi sanat ovat aika yksinkertaisia ja kaipaat joskus puhumiseen sujuvuutta? Vaikuttaako silta, että kirjoittamisessa tulevat samat tyypilliset virheet ja vaivaako oma vieras aksenttisi sinua?

Tämä suomen kielen kurssi tarkoitettu juuri sinulle!

Kurssin kuvaus

”Hyvää suomea työpaikalla” -kurssin tarkoitus on antaa osallistujille mahdollisimman aktiivinen rooli koulutusprosessissa, käynnistää ja kehittää heidän aktiivista sanastoaan ja rohkaista käyttämään suomea arkipäivänä. 

Kurssin aikana aiheiksi valitaan osallistujien nykyiset tai tulevat ammattialat. Jokaisella opiskelijalla on vuorotellen mahdollisuus esitellä omaa ammattialaansa, kertoa nykyisestä, viimeisimmästä ja toivotusta työpaikasta sekä kerätä pieni ammattisanasto muille osallistujille. Samalla opiskelijat hyödyntävät ja parantavat omaa suomen kielen osaamistaan!

Kurssilla harjoitellaan myös työpaikan small talkia, kehitetään esiintymistaitoa, järjestetään pari- ja ryhmäkeskusteluita opettajan ohjauksessa ja puhutaan yleisistä ja kaikkia koskevista asioista, kuten suomalaisesta työkulttuurista tai oman mielipiteen perustelemisesta.

Kurssilla käsitellään myös suomen kielen kielioppia osallistujien tarpeiden mukaan.  

Kurssin aikana opettaja antaa paljon hyödyllistä materiaalia ja runsaasti harjoituksia, vinkkejä ja palautetta. Kurssin aikana järjestetään myös työpajoja (workshops), stimuloidaan tavallisia työpaikan tilanteita kuten palaveri, esittely yleisölle, vuorovaikutus puhelimitse tai sähköpostitse.

Kurssin tavoite

Kurssin aikana osallistujat tunnistavat omat yksilölliset haasteet kielitaidossaan ja saavat hyödyllisiä keinoja niiden parantamiseen. Kurssi antaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää suomen kielen taitoa, rohkaisee käyttämään suomea myös haastavissa tilanteissa: palaverissa, kokouksessa, keskustelussa sähköpostitse tai puhelimitse. 

Kurssin kohderyhmä

Kurssi tarkoitettu asiakaspalvelu- ja toimistoalalla työntekeville suomea toisena tai vieraana kielenä opiskeleville. Henkilöille, jotka osaavat suomea jo melko hyvin, mutta haluavat parantaa vielä osaamista ja tarvitsevat natiivin opettajan tukea.

Kurssin alkutaso on A2.2. ja B1.1 välillä. Tämä kurssi sopii erityisesti niille, jotka ovat jo opiskelleet suomea jonkun verran, mutta kaipaavat edelleen kielen kehittämistä.

Kouluttaja

Marjut Männistö on suomen kielen yliopisto-opettaja Vaasan yliopiston kielikeskuksesta Linginnosta. Koulutukseltaan hän on nykysuomea pääaineenaan opiskellut FM. Hän on opettanut suomen kieltä ulkomaalaisille ja suomea äidinkielenään puhuville yhteensä lähes kaksikymmentä vuotta. Tuona aikana hänelle ovat tulleet tutuiksi niin kielen alkeet kuin edistyneimmillekin tarkoitetut kielikurssit. Hänen mielestään parasta opettamisessa ovat opiskelijat, sillä yhdessä oppiminen on palkitsevaa!

Aikataulu ja maksut


5.2. - 1.4.2020 (yhteensä 24 oppituntia) seuraavasti:

ke 5.2 klo 17.00-19.30
ke 12.2 klo 17.00-19.30
ke 19.2 klo 17.00-19.30
HUOM ke 26.2 ei ole opetusta, talviloma
ke 4.3 klo 17.00-19.30
ke 11.3 klo 17.00-19.30
ke 18.3 klo 17.00-19.30
ke 25.3 klo 17.00-19.30
ke 1.4 klo 17.00-19.30

Paikka

Vaasan yliopisto, tarkempi luokka ilmoitetaan myöhemmin ennen kurssin alkua

Hinta

125 €
Voit maksaa maksun verkkomaksuna ilmoittautumisen jälkeen. Jos laskun maksaja on muu kuin osallistuja, esimerkiksi yritys tai työnantaja, voit ohittaa maksun sulkemalla selaimen ilmoittautumisen jälkeen. Tällöin lasku lähetetään postitse antamaasi laskutusosoitteeseen.

Lisätietoja


Elvira Kurmaeva
elvira.kurmaeva@vaasankesayliopisto.fi
puh. 044 754 5783