Kurser

 

Hyvää suomea työpaikalla


Tidpunkt
22.10.2019 - 17.12.2019

Tidpunkter:
ti: 16.30-19.00
Pris
125.00 €

Kursinformation

Ämne
Finska
Utrymme
Vaasan yliopisto, Tervahovi
Sista anmälningsdatum
29.10.2019
Föreläsare
FM Marjut Männistö
Innehåll

Oletko opiskellut suomea jo muutaman vuoden? Oletko jo käynyt jokaisella perustason kurssilla? Käytätkö paljon suomen kieltä työssäsi?

Mutta tuntuuko sinusta, että pitäisi vielä edelleen parantaa ja kehittää kielitaitoa? Tunnetko itseni joskus epävarmaksi, kun pitäisi vastata puhelimeen, sähköposteihin, käsitellä virallisia asiakirjoja, osallistua kokoukseen, palaveriin tai tehdä esittely kollegoille?

Ajattelitko, että sanavarastosi ei ole vielä riittävän laaja, käyttämäsi sanat ovat aika yksinkertaisia ja kaipaat joskus puhumiseen sujuvuutta? Vaikuttaako silta, että kirjoittamisessa tulevat samat tyypilliset virheet ja vaivaako oma vieras aksenttisi sinua?

Tämä suomen kielen kurssi tarkoitettu juuri sinulle!

Kurssin kuvaus

Opiskelun aikana teemoiksi valitaan ajankohtaiset ja tärkeät arkipäivän elämän asiat:

- Työpaikan suulliset viestintätilanteet, kuten mielipiteen ilmaiseminen, perusteleminen, neuvottelu, keskustelu ja puhelinviestintä;
- Työpaikan kirjalliset viestintätilanteet, kuten raportti ja muistio, sähköpostiviesti, kysyminen ja kohtelias vastaaminen;
- Small talk, puhekieli ja kahvihuoneen puheenaiheet;
- Osallistujien omat toiveet ja ajatukset.

Kurssin aikana opettaja antaa paljon hyödyllistä materiaalia ja runsaasti harjoituksia, vinkkejä ja palautetta. Kurssin aikana järjestetään myös työpajoja (workshops), stimuloidaan tavallisia työpaikan tilanteita kuten palaveri, esittely yleisölle, vuorovaikutus puhelimitse tai sähköpostitse.

Erityistä juuri tässä kurssissa on henkilökohtainen keskustelu kurssin alussa. Keskustelun aikana opettaja saa kuvan, mikä on opiskelijan kielitaso, heikot ja vahvat puolet ja yksilölliset tavoitteet. Keskustelujen pohjalta opettaja rakentaa kurssin sisältöä niin, että tarpeet toteutuvat mahdollisimman hyvin. Kurssin lopussa jokaisella osallistujalla on vielä yksi lyhyt tapaaminen opettajan kanssa. Lopputapaamisessa annetaan palautteet ja vinkit kielen kehittämiseen jatkossa. 

Kurssin tavoite

Kurssin aikana osallistujat tunnistavat omat yksilölliset haasteet kielitaidossaan ja saavat hyödyllisiä keinoja niiden parantamiseen. Kurssi antaa opiskelijoille mahdollisuuden kehittää suomen kielen taitoa, rohkaisee käyttämään suomea myös haastavissa tilanteissa: palaverissa, kokouksessa, keskustelussa sähköpostitse tai puhelimitse. 

Kurssin kohderyhmä

Kurssi tarkoitettu asiakaspalvelu- ja toimistoalalla työntekeville suomea toisena tai vieraana kielenä opiskeleville. Henkilöille, jotka osaavat suomea jo melko hyvin, mutta haluavat parantaa vielä osaamista ja tarvitsevat natiivin opettajan tukea.

Kurssin alkutaso on A2.2. ja B1.1 välillä. Tämä kurssi sopii erityisesti niille, jotka ovat jo opiskelleet suomea jonkun verran, mutta kaipaavat edelleen kielen kehittämistä.

Kouluttaja

Marjut Männistö on suomen kielen yliopisto-opettaja Vaasan yliopiston kielikeskuksesta Linginnosta. Koulutukseltaan hän on nykysuomea pääaineenaan opiskellut FM. Hän on opettanut suomen kieltä ulkomaalaisille ja suomea äidinkielenään puhuville yhteensä lähes kaksikymmentä vuotta. Tuona aikana hänelle ovat tulleet tutuiksi niin kielen alkeet kuin edistyneimmillekin tarkoitetut kielikurssit. Hänen mielestään parasta opettamisessa ovat opiskelijat, sillä yhdessä oppiminen on palkitsevaa!

Aikataulu ja maksut


22.10. - 17.12. 2019 (yhteensä 24 oppituntia) seuraavasti:

ti 22.10 klo 16.30-19.00 
ti 29.10 klo 16.30-19.00 
HUOM ti 5.11 ei ole opetusta
ti 12.11 klo 16.30-19.00 
ti 19.11 klo 16.30-19.00 
ti 26.11 klo 16.30-19.00 
ti 3.12 klo 16.30-19.00
ti 10.12 klo 16.30-19.00 
ti 17.12 klo 17.15-19.00 

Lisäksi kurssi sisältää henkilökohtaisen keskustelun jokaisen opiskelijan kanssa ennen kurssin alkua (n. 30 min) ja toisen keskustelun (n. 15 min) kurssin lopussa. 

Paikka

Vaasan yliopisto, Tervahovi, D115 (Vaasa, Wolffintie 34)

Hinta

125 €
Voit maksaa maksun verkkomaksuna ilmoittautumisen jälkeen. Jos laskun maksaja on muu kuin osallistuja, esimerkiksi yritys tai työnantaja, voit ohittaa maksun sulkemalla selaimen ilmoittautumisen jälkeen. Tällöin lasku lähetetään postitse antamaasi laskutusosoitteeseen.

Lisätietoja


Elvira Kurmaeva
elvira.kurmaeva@vaasankesayliopisto.fi
puh. 044 754 5783