Courses

TRE®–stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi


Time
21.9.2020 - 21.9.2020

Schedule:
ke: 12.15-15.45
Price
159.00 €

Enroll


Course information

Subject
Exercise and Well-Being
Location
Vaasa
Last enrollment date
7.9.2020
Lecturer
Rentoutusohjaaja, TRE-ohjaaja, psyykkinen valmentaja Satu Pusa
Contents
TRE (Tension/Stress Releasing Exercises) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, joka perustuu kehon biologiseen palautumiskykyyn. Helppojen fyysisten liikkeiden sarja aktivoi kehon luontaisen rentoutumis-reaktion (tärinän/värinän) ja harjoitus purkaa lihaksiston ja autonomisen hermoston ylijännitystiloja.
 
Kurssilla opit:
- TRE-stressinpurkuliikkeet itsellesi sovellettuna
- stressireaktioiden synty ja purkaminen/palautuminen
- ohjeet TRE:n itsenäiseen harjoitteluun ja itsesäätelyyn (ei menetelmän ohjaamiseksi muille)
- kurssin jälkeisen itsenäisen harjoittelun etätukimahdollisuus
 
Palautumistärinä pohjautuu autonomisen hermoston stressireaktioon ja nisäkkäille ominaiseen kykyyn purkaa stressihormonia ja palautua ylikuormituksesta vapinarefleksin kautta. Harjoittelu tehostaa stressistä palautumista, rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia sekä vaikuttaa aivoihin lisäämällä levollisuutta, kehotietoisuutta ja vahvistamalla kykyä olla läsnä. Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli.
 
TRE on kehon liikkeistä koostuva, helposti omaksuttava stressin itsepurkumenetelmä. Harjoittelu ei edellytä liikunnallisia taitoja tai hyvää fyysistä kuntoa, normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila riittää. Harjoitussarjaa voidaan soveltaa yksilöllisesti mm. kehon liike- tai kipurajoitteiden vuoksi. Harjoituksia ei silti suositella aloitettavaksi vakavasta sairaudesta toipumisen tai raskauden aikana.
 
Pitkäaikainen, elimistöä kuormittava stressi pitää yllä uuvuttavaa taistele–pakene–jähmety -kierrettä, joka pitää meitä jatkuvassa hälytystilassa. Korostunut ylivalppaus häiritsee lukuisin tavoin hermojärjestelmäämme aktivoiden sairauksia, yliherkistymistä ja ylireagointia. TRE käynnistää elimistössäsi luontaisen palautumisprosessin lempeästi ja hämmästyttävän yksinkertaisesti.

Videoesite

Lisää tietoa TRE-menetelmästä saa katsomalla David Bercelin videon. David Berceli on TRE:n kehittäjä, amerikkalainen tohtori, kansainvälisesti tunnettu stressin- ja traumanhoidon asiantuntija. Hän on kehittänyt ja opettanut TRE-metodia yli 20 vuoden ajan.

Tavoitteet

Kurssilla opit TRE-liikkeet ja saat valmiuksia käsitellä mm. työstressiäsi tai jännitystiloja voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu työhyvinvointikurssiksi sekä kaikille ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa. Tervetulleita ovat myös hyvät jännittäjät ja stressaajat, paljon liikkuvat / urheilijat ja kaikki omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneet

Kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa.

Muuta

Ota mukaan jumppa-alusta, pieni päänalunen sekä vesipullo. Pukeudu rennosti ja joustavasti. Varaa mukaan myös neule tms., rentouduttuasi lattialla olo voi tuntua vilpoisalta!

Aikataulu & Maksut


Aika

ma 11.5.2020, klo 12.15-15.45

Paikka

Vaasa, ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin 

Maksut

159€ 

Saat koulutuksesta laskun ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen toukokuussa, voit siis sulkea verkkomaksuikkunan ilmoittautumisen jälkeen.  

Lisätiedot


Vaasan kesäyliopisto
Elvira Kurmaeva
elvira.kurmaeva@vaasankesayliopisto.fi
puh. 044 754 5783