Kurssit

Otamme käyttöön verkkomaksut 1.2.2018. Päivän aikana saattaa ilmetä pieniä ongelmia ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli kohtaat ongelmia tai huomaat puutteita vielä käyttöönottopäivän jälkeen, otathan yhteyttä:
Tina Martins, 044 754 5781, tina.martins@vaasankesayliopisto.fi.

Verkkomaksu mahdollistaa kurssimaksun maksamisen kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä. Jos laskun maksaja on muu kuin osallistuja, esimerkiksi yritys tai vanhemmat, voit ohittaa maksun sulkemalla selaimen ilmoittautumisen jälkeen. Tällöin lasku lähetetään postitse antamaasi laskutusosoitteeseen.

TRE®–stressinpurkuliikkeet – syväjännityksistä vapaaksi


Aika
23.3.2018 - 23.3.2018

Ajankohdat:
pe: 12.15-15.45
Hinta
155.00 €

Ilmoittautuminen


Kurssitiedot

Oppiaine
Hyvinvointi ja liikunta
Paikka
Vaasa
Viimeinen ilmoittautuminen
23.3.2018
Luennoitsija
NLP-valmentaja, TRE®-ohjaaja ja SHY-rentoutusohjaaja Satu Pusa
Sisältö

Aktiivinen ja kiireinen elämä aiheuttaa monille meistä stressiä, joka ilmenee mm. ahdistuneisuutena ja lihasjännityksinä. Rentoutuminen ei ole itsestäänselvyys, mutta siihen voi tietoisesti opetella erilaisia tekniikoita. TRE® onkin yksinkertainen ja helposti omaksuttava, kehon liikkeistä koostuva stressinpurkumenetelmä. Harjoitus rentouttaa ja edistää toipumista syvistäkin jännitystiloista, purkaa elimistöstä ekologisesti jo tarpeettomaksi jääneitä varomoodeja ja vapauttaa voimavaroja.

TRE® vaikuttaa oloon monin myönteisin tavoin. Harjoitukset soveltuvat fyysiseen palautumiseen sekä henkisesti kuormittavan työn, tilanteiden ja stressaavien jaksojen, liikunnan tai muun kuormituksen rasituksista palautumiseen sekä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja lisäämään itsetuntemusta. Menetelmän avulla saat helpotusta lihasjännityksiin, nukut paremmin ja vireystilasi on parempi.

TRE® perustuu autonomisen hermoston palautumisreaktioon, elimistön luontaiseen, biologiseen ja neurobiologiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasvärinällä/-tärinällä. Harjoitusliikkeiden käynnistämä palautumisrefleksi aktivoituu syvistä lonkan lihaksista ja prosessi etenee yksilöllisesti, palautuminen tehostuu vaiheittain harjoittelun myötä. Joillain harjoitteluprosessi voi nostaa pintaan mielikuvia, tunteita ja muistoja osana oman historian ja kokemusten integroitumista, kun kehon syvät jännitykset pääsevät vapautumaan ja keho löytää takaisin luonnolliseen rentoon ja luottavaiseen tilaansa.

Koulutuspäivän sisältö:
- käydään läpi perusteet, jotka osallistujan on huomioitava omassa TRE®-harjoittelussaan
- opetellaan TRE®-stressinpurkuliikkeet
- stressireaktion synty- ja purkumekanismi
- kurssin jälkeinen oma harjoittelu on osa oppimista
- kurssi antaa valmiudet omaan TRE®-käyttöön (ei menetelmän ohjaamiseksi muille).

Tavoitteet

Kurssin tarkoituksena on oppia TRE®-liikkeet itselleen soveltuvasti ja saada valmiuksia käsitellä mm. työstressiä tai jännittyneisyyttä voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla.

Edellytykset

Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa osaamista.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille ammattiryhmille, joiden työ on henkisesti tai fyysisesti kuormittavaa. Tervetulleita ovat myös hyvät jännittäjät ja stressaajat, paljon liikkuvat / urheilijat ja kaikki omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneet.

Kurssille otetaan enintään 12 osallistujaa.

Muuta

Ota mukaan jumppa-alusta/huopa alustaksi sekä päänaluseksi pyyhe tai pieni tyyny. Pukeudu rennosti ja joustavasti. Varaa mukaan myös lämmin neule/villasukat sekä oma vesipullo.

Aikataulu ja maksut


Perjantai 23.3.2018 klo 12.15-15.45

Maksut

Kurssimaksu on 155€. HUOM! Opiskelijat ja kertaajat -50%, jos kurssin vähimmäisosallistujamäärä täyttyy. Alennus lasketaan ilmoittautumisen jälkeen.

Lisätiedot


Vaasan kesäyliopisto
Mari Lösönen, koulutuskoordinaattori
mari.losonen@vaasankesayliopisto.fi
puh. 044 754 5789