Kurssit

Otamme käyttöön verkkomaksut 1.2.2018. Päivän aikana saattaa ilmetä pieniä ongelmia ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli kohtaat ongelmia tai huomaat puutteita vielä käyttöönottopäivän jälkeen, otathan yhteyttä:
Tina Martins, 044 754 5781, tina.martins@vaasankesayliopisto.fi.

Verkkomaksu mahdollistaa kurssimaksun maksamisen kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä. Jos laskun maksaja on muu kuin osallistuja, esimerkiksi yritys tai vanhemmat, voit ohittaa maksun sulkemalla selaimen ilmoittautumisen jälkeen. Tällöin lasku lähetetään postitse antamaasi laskutusosoitteeseen.

Mindfulness -intensiivikurssi


Aika
8.3.2018 - 26.4.2018

Hinta
210.00 €

Ilmoittautuminen


Kurssitiedot

Oppiaine
Hyvinvointi ja liikunta
Paikka
Vaasa
Viimeinen ilmoittautuminen
1.3.2018
Luennoitsija
Tuija Österman ja Virve Järvinen
Sisältö

8- viikon Mindfulness -intensiivikurssi
 
Aika:  8.3.-26.4.2018 seuraavasti:
 
tapaamiset torstai-iltaisin (klo 17.30-20.30), teemoina:
8.3.     Huomio automaatio-ohjaukseen
15.3.   Älä unohda kehoa
22.3.   Hiiren labyrintti
vk 13  Ohita juorumyllyt / omatoimista opiskelua+ sähköposti-ohjaus (2h)
5.4.     Kohtaa vaikeudet
10.4.   Jäitkö kiinni menneeseen vai elätkö nyt?
19.4.   Vapaa ja ainutkertainen elämäsi
26.4.   Miniretriitti, (kesto 4 tuntia) Hiljaisuuteen laskeudutaan syvävenyttelyn johdattamana
 
Paikka:  Taide- ja terapiakeskus Omaani, Palosaarentie 38 C 19, Vaasa (käynti sisäpihan kautta)
 
Ohjaajat:  Virve Järvinen ja Tuija Österman

Mindfulness-ohjaaja Virve Järvinen toimii yrittäjänä Omaani-nimisessä yrityksessä www.omaani.com.  Yritys on tarjonnut itsetuntemusta ja hyvinvointia lisäävää koulutusta ja ohjausta yrityksille ja yksityisille vuodesta 1998 lähtien. Virve on pohjakoulutukseltaan lastentarhanopettaja ja ekspressiivinen taideterapeutti, lisäkoulutuksina myös mm. NLP, EFT, hypnoosi. Mindfulness-ohjaajaksi hän valmistui 2013.   FM Tuija Österman on toiminut Yin-ohjaajana Wasa YogaCenterissä sekä ohjannut yksittäisiä kursseja mm. kansanopistoissa.
 
Sisältö:
Tietoisella läsnäololla löytyy rauha kiireen keskellä. Jokaisella viikolla on omat mindfulness-harjoitteet.  Jotta syntyy pysyviä vaikutuksia reagointimalleissa on  päivittäisiin harjoituksiin sitouduttava myös tapaamisten välillä. Harjoitukset ja niihin kärsivällinen ja utelias sitoutuminen on välttämätöntä myös tapaamisten välillä pysyvien uusien reagointimallien  luomiseksi. Toki olet tervetullut myös vain pysähtymään  ja nauttimaan läsnäolosta omien tarpeittesi mukaan!  Ryhmässä löydät kunnioittavan vuorovaikutuksen itseäsi ja muita kohtaan harjoittamalla läsnäolevaa kuuntelua ja sanoittamista. Syvävenyttelyssä keskityt vahvasti oman kehon tuntemuksien kuunteluun samalla kun lisäät asennoilla kunkin lihasryhmän elastisuutta ja aineenvaihduntaa.

Hyödyt:
Kurssi auttaa sinua saamaan pysyviä muutoksia elämääsi, huomaat kuinka harjoittaminen muuttaa vähitellen reaktioitasi, ajatteluasi, aivotoimintaasi. On tieteellisesti todettu, että uusi aivotutkimus kykenee tarkkailemaan aivojemme toimintaa reaaliajassa (mm  Lääketieteen tohtorin Daniel Siegelin tutkimukset. The mindfull Brain ja Mindsight. suomennettu Mielitaju), joilla voidaan osoittaa tietoisen läsnäolon  tehostavan uusien hermojärjestelmien  ja "aivojälkien "syntyä , joka muokkaa aivoja myös fyysisellä tasolla. Tätä kutsutaan aivojen neuroplastisuudeksi, aivojen uudelleen muovautumiseksi.). Käytännön hyötyjä on todettu mm.
- auttaa rentoutumaan
- laskee stressihormonitasoja
- parantaa keskittymiskykyä
- kehon ja mielen tasapainoa
- helpottaa univaikeuksia
- lisää luovuutta
- parantaa keskittymiskykyä
- lisää elämäniloa

Lisätiedot:

Kurssin pohjana on kirja Mark William, Danny pennan Tietoinen läsnäolo, joka sisältää sen tärkeimmän eli harjoitus cd:n, jota käytetään tapaamisten välillä. Kirjan hinta+cd on 25 euroa. Kirjoja on kurssipaikalla, mutta sen voi mieluusti hankkia myös itselle. Kirja on välttämätön harjoitusten kannalta.


Maksut: 210e/osallistuja

Max. 8 osallistujaa
 
Lisätiedot:
Koulutussuunnittelija Ritva Kalliokoski
s-posti:  ritva.kalliokoski@vaasankesayliopisto.fi
puh. 044-7545782